TibharInferno napisał(a):To doradzcie ktora deske
oj doradzaliśmy(mam na myśli nie tylko mnie, ale wszystkich forumowiczów) wielokrotnie, a w zasadzie próbowaliśmy doradzić bo trochę za szybko zmieniałeś zdane itp... poza tym nikt i mam tu na myśli wszystkich myślących trochę ludzi nie powie Ci weź deskę x i okładki y i graj, możemy Ci powiedzieć jakiej okładki szukać i ewentualnie podać parę przykładowych desek, ale zawsze decyzję musisz podjąć Ty, bo to Ty będziesz wydawał na to kasę...
Jest jeszcze jeden problem są hmm dwa rodzaje rakietek pasujących do danego stylu gry... pierwsza rakietka to taka, którą aktualnie osiąga się najlepsze możliwe rezultaty (czyli możesz z jej pomocą pokonać możliwie najlepszych graczy w stosunku do Twojego poziomu gry)... druga rakietka to taka za pomocą której robisz możliwie najszybsze postępy... wynika to z tego, że pierwsza rakietka służy do jak najszybszego zdobycia punktu, drugą zaś rakietką można wymiany się przeciągają trzeba więcej razy odpowiednio uderzyć piłkę, by wygrać punkt to prowadzi do poprawy techniki, zmysłu taktycznego, wytrzymałości fizycznej i dojrzałości w grze... ja na przykład powoli przechodzę właśnie na tą drugą rakietkę, bo mam kłopoty z formą więc zakładam wolniejszą okładkę wolniejszego czopa będzie mi trudniej zdobyć punkt, ale za to potem jak przejdę na właściwy zestaw będę grał gdzieś poziom wyżej ^^
Twój obecny zestaw jest zestawem nastawionym na progres i w tej fazie szkolenia wydaje mi się odpowiedni... o następnym zestawie powinieneś pomyśleć w momencie przejścia do fazy juniora...
Pozdrawiam piachu1991