Przejdź do zawartości

Czy zna ktos te deski TSP i Nimatsu?

Dzielcie się swoim doświadczeniem i dyskutujcie o sprzęcie do tenisa stołowego

Moderatorzy: PawelG, inters

Czy zna ktos te deski TSP i Nimatsu?

Postprzez TibharInferno Cz 03 paź, 2013

Ogladam i ogladam i wypatrzyłem 4 deski co jestem nimi zaciekawiony
Sa to TSP Gaia. TSP Katai Nimatsu Tsunami OFF- i Nimatsu Ardency Carbon

Gdyby nimi ktos grał lub cos wiedział to dzieki za odp
Deska - Butterfly Joo Sae Hyuk ST 94g
FH - Victas VS>401 2.0
BH - TSP Curl P1-r 0.5
TibharInferno
-#100%
-#100%

Re: Czy zna ktos te deski TSP i Nimatsu?

Postprzez -Perfect-Player- Cz 03 paź, 2013

Chyba nie wiesz sam czego chcesz kolejny post typu która lepsza,rotacyjna wolniejsza,szybsza itp itp
Deska:BTF:Maze Passion OFF-
Forehand:?
BH:Różnie
-Perfect-Player-
-#0%
-#0%

No własnie nie wiem. Wiec pytam sie. CHce deski na kilka-kilkanascie lat ktora bedzie dobra. Niechce wydac kasy a pozniej pluc sobie w twarz
FH - Victas VS>401 2.0
BH - TSP Curl P1-r 0.5
TibharInferno
-#100%
-#100%

Postprzez piachu1991 Cz 03 paź, 2013

TibharInferno napisał(a):No własnie nie wiem. Wiec pytam sie. CHce deski na kilka-kilkanascie lat ktora bedzie dobra. Niechce wydac kasy a pozniej pluc sobie w twarz

Tylko, że Ty nie masz żadnych skonkretyzowanych wymagań, często zmieniasz zdanie i zamiast wszystko umieścić w jednym temacie zakładasz milion tematów, wybierasz sobie pare desek okładek w każdym i każesz porównywać do miliona innych okładek/desek "pod różnymi względami"... tak jak napisałem wcześniej wybierz sobie deskę w przedziale szybkie ALL+/Słabe OFF z dobrym czuciem dobierz do tego jakieś w miarę pasujące okładki i graj i tak nie masz szans przewidzieć jak zmieni się Twój styl gry przez parę lat i może się okazać, że te wszystkie Twoje dywagacje na temat sprzętu nie mają sensu... w zasadzie jak tak sobie teraz nad tym pomyślałem to na 100% nie mają sensu żadne dywagacje wykraczające czasowo poza sezon 2013-2014, bo wejdą nowe piłeczki i nikt nie wie jakie zestawy będą dobrze działały... poza tym nikomu nie chce się ciągle pisać o sprzęcie skoro i tak nic w tej chwili nie kupisz ... (bo pytałeś się już wielokrotnie i nigdy nawet nie było blisko... ten dział jest po to by ludziom doradzać w sprawie sprzętu... ale nie w formie katalogu czy tabeli parametrów jak w tabletennisdb.com...

Pozdrawiam piachu1991
piachu1991
-#100%
-#100%

To doradzcie ktora deske
FH - Victas VS>401 2.0
BH - TSP Curl P1-r 0.5
TibharInferno
-#100%
-#100%

Postprzez piachu1991 Cz 03 paź, 2013

TibharInferno napisał(a):To doradzcie ktora deske

oj doradzaliśmy(mam na myśli nie tylko mnie, ale wszystkich forumowiczów) wielokrotnie, a w zasadzie próbowaliśmy doradzić bo trochę za szybko zmieniałeś zdane itp... poza tym nikt i mam tu na myśli wszystkich myślących trochę ludzi nie powie Ci weź deskę x i okładki y i graj, możemy Ci powiedzieć jakiej okładki szukać i ewentualnie podać parę przykładowych desek, ale zawsze decyzję musisz podjąć Ty, bo to Ty będziesz wydawał na to kasę...
Jest jeszcze jeden problem są hmm dwa rodzaje rakietek pasujących do danego stylu gry... pierwsza rakietka to taka, którą aktualnie osiąga się najlepsze możliwe rezultaty (czyli możesz z jej pomocą pokonać możliwie najlepszych graczy w stosunku do Twojego poziomu gry)... druga rakietka to taka za pomocą której robisz możliwie najszybsze postępy... wynika to z tego, że pierwsza rakietka służy do jak najszybszego zdobycia punktu, drugą zaś rakietką można wymiany się przeciągają trzeba więcej razy odpowiednio uderzyć piłkę, by wygrać punkt to prowadzi do poprawy techniki, zmysłu taktycznego, wytrzymałości fizycznej i dojrzałości w grze... ja na przykład powoli przechodzę właśnie na tą drugą rakietkę, bo mam kłopoty z formą więc zakładam wolniejszą okładkę wolniejszego czopa będzie mi trudniej zdobyć punkt, ale za to potem jak przejdę na właściwy zestaw będę grał gdzieś poziom wyżej ^^
Twój obecny zestaw jest zestawem nastawionym na progres i w tej fazie szkolenia wydaje mi się odpowiedni... o następnym zestawie powinieneś pomyśleć w momencie przejścia do fazy juniora...

Pozdrawiam piachu1991
piachu1991
-#100%
-#100%

Powrót do Sprzęt